7ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας «Goran Schildt Regatta»

Ένα ζεστό καλωσόρισμα επιφύλαξε η Samos Marina το βράδυ της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου 2017 στους 200 και πλέον ιστιοπλόους που συμμετέχουν με 40 σκάφη στον 7ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανοικτής Θάλασσας «Goran Schildt Regatta». Πρόκειται για μία διοργάνωση, η οποία θεωρείται ως ο δεύτερος μεγαλύτερος – σε διεθνείς συμμετοχές – ιστιοπλοϊκός αγώνας στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά φέτος και χάρη σε δεκάμηνες προσπάθειες της Samos Marina, εντάχθηκε η Σάμος ως προορισμός σε ένα από τα «μπράτσα» των διαδρομών. Αυτό συμπίπτει χρονικά με την επέτειο των 100 ετών από τη γέννηση του διάσημου Φινλανδού συγγραφέα και ταξιδευτή Goran Schieldt, οπότε και συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Ο Goran Schildt με το σκάφος του είχε ταξιδέψει σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα και περιέγραψε της ομορφιές στα 30 βιβλία του. Τόσο η Φινλανδία όσο και η Σουηδία τον έχουν τιμήσει για το έργο του ενώ υπήρξε και μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών.

Το καλωσόρισμα των ιστιοπλόων στη Samos Marina περιλάμβανε παραδοσιακά χορευτικά από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου «ΧΟΡ.Ο.Σ» και welcomedrink με γλυκό σαμιώτικο μοσχάτο του ΕΟΣΣ.

Ο Διευθυντής της Samos Marina Χρήστος Καρβέλης στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη μακρά ιστορική θαλάσσια παράδοση της Σάμου,  τον Πυθαγόρα και την ισχυρή πολιτιστική διαδρομή του νησιού.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας,  το ίδρυμα Cristine and Goran Schildt, τον Πολιτιστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο «Άρτεμις», την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου. Οι διοργανωτές έμειναν ενθουσιασμένοι από την υποδοχή των σκαφών και πληρωμάτων στη SamosMarina και δήλωσαν πως ήταν η καλύτερη όλων των διαδρομών, οπότε και υποσχέθηκαν να περιλαμβάνουν τη Σάμο στους προορισμούς τους. Μεταξύ των συμμετεχόντων και ο Σουηδός διακεκριμένος καθηγητής Διεθνούς Ναυτικού Δικαίου Hugo Tibergoοποίος χαίρει μεγάλης  εκτιμήσεως στις διεθνείς ακαδημαϊκές κοινότητες.

Recent Posts